Opleidingsoverzicht

Ook in het jaar 2024 willen wij u graag ondersteuning bieden bij het verbreden en/of opfrissen van uw kennis. Onze trainingen en workshops zijn ingedeeld in vier categorieën:
Brand introduction, Skin specials, Business specials en Make-up specials.
De trainingen worden verzorgd in onze sfeervolle trainingsruimtes in Zoetermeer en Amstelveen.

1. Brand introduction

Webecos Experience
Webecos is al ruim 60 jaar een puur Nederlands ‘cosmeceutisch’ merk, met producten die hoge concentraties serieus klinisch geteste ingrediënten bevatten. Tijdens de Webecos Experience wordt u meegenomen in het verhaal van Webecos en de heerlijke producten op natuurlijke basis.


Webecos Protocollen – praktijk
Webecos heeft verschillende Beauty Treatments ontwikkeld: Voor de behandeling van fijne lijntjes, hydratatie en onzuiverheden, maar ook voor een algemene verbetering van de huidconditie. Deze dagen komen specifieke lijnen aan bod, zowel theorie als praktijk. Bent u toe aan een leuke, inspirerende dag voor uzelf en uw salon? Meld je dan snel aan!Webecos Refresh training
Webecos geeft u graag als bestaande Webecos specialiste de mogelijkheid om dieper in te gaan op de kennis en vaardigheden binnen ons cosmetische productaanbod!Keenwell Experience
Vanaf 1 januari is Corrective Cosmetics de nieuwe distributeur van het Spaanse merk Keenwell!
Keenwell biedt innovatieve en effectieve oplossingen voor alle huidonvolkomenheden, door middel van geavanceerde behandelingen die klanten helpen zich nog mooier en zelfverzekerder te laten voelen dan dat ze al zijn. Bent u op zoek naar uitbreiding van het aanbod in uw salon? Misschien sluit Keenwell aan bij uw wensen. Tijdens deze Experience wordt u meegenomen in het verhaal van Keenwell!Thalion Experience
Thalion staat voor ‘Créateur de Cosmétique Marine’, cosmetica op basis van een rijke verscheidenheid aan algen, waarmee echte schoonheids- en welzijnselixers worden gegenereerd. Tijdens de Thalion Experience wordt u meegenomen in het verhaal van Thalion en de heerlijke producten op basis van algen.


Thalion Base – theorie
Deze dag wordt de theorie besproken van de lijnen Thalisourse, AlgoCalm, AlgoEnergie, AlgoPure en de Hydro Osmose & Senses of the Sea Treatments.Thalion Protocollen
Thalion staat voor “Créateur de Cosmétique Marine”, cosmetica op basis van een rijke verscheidenheid aan zeewieren, waarmee echte schoonheid- en welzijnselixers worden gegenereerd.
Thalion werkt uitsluitend met Protocol Treatments om een totale beleving te creëren en het uiterste resultaat met de rijke producten te behalen. Tevens is Thalion over de hele wereld te ervaren. Het is daarom fijn dat u overal ter wereld dezelfde treatments kunt beleven en boeken.UNG Experience
Tijdens deze dag maakt u kennis met het verhaal van UNG, het make-up merk dat helpt je eigen natuurlijke schoonheid te accentueren en te versterken. UNG is een eigenzinnig merk dat gebaseerd is op de kleurenanalyse volgens de seizoenmethode.


Informatiedag Dr. Tadlea
Dr. Tadlea zou je een ‘Luxury Performance Brand’ kunnen noemen. Het merk legt de link tussen een cosmeceutische aanpak en een klassevolle uitstraling.
Deze dag leert u alles wat u moet weten over dit veelzijdige merk, de producten en alle mogelijkheden!


2. Skin specials

AHA Real Peel: Werken met Fruitzuren
AHA staat voor Alpha Hydroxy Acids. U maakt kennis met het AHA RealPeel System, op basis van verschillende (zeer) hoge concentraties fruitzuren en u leert dit in theorie en praktijk toe te passen. Een zeer effectieve, huidverbeterende behandeling voor diverse huidproblemen met prachtige resultaten!


Behandeling van acne – theorie
Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Veel mensen hebben er in meer of mindere mate wel eens last van gehad. Omdat puistjes vooral in het gezicht ontstaan, is het een vervelend huidprobleem. Deze dag leert u in theorie met welke onzuiverheden u te maken kunt krijgen in de salon, hoe u hiermee omgaat en welke producten u kunt toepassen om uw klant zo goed mogelijk te helpen.MiniLift Intense Lifting
Mini Lift® is een cosmetische liftende behandeling voor het gelaat met direct zichtbaar resultaat op basis van Aloë Vera.
Door toepassing van de op elkaar afgestemde MiniLift producten vindt in zowel de opperhuid als in de dieper gelegen lagen van de huid een soort passieve gymnastiek plaats.


Bindweefselmassage voor het gelaat
Bindweefselmassage is een specifieke en intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Wilt u uw salon verrijken met een unieke bindweefselmassage waar huidverbetering voorop staat? Geef u dan snel op!3. Business specials

Beauty awards 2025 kick off

Wil jij ook meedoen aan de Beauty Awards 2025?

Verschillende klanten hebben ons te kennen gegeven dat zij wel geïnteresseerd zouden zijn om deel te nemen aan de Beauty Awards, maar daar ook wel wat begeleiding bij zouden willen hebben. Om die reden organiseert Corrective Cosmetics op dinsdag 11 juni een Beauty Award Kick Off Dag. Tijdens die dag vertelt Maddy Weide van de organiserende vereniging BTP hoe de deelname praktisch in z’n werk gaat en wat er van je verwacht wordt. Verder vertelt jurylid Corné Hendrikx, die zelf in 2015 de Award won, wat de jury belangrijk vindt bij het beoordelen van een inzending. Ook biedt Marie-José Schut van Beautyon met haar rijke ervaring als zowel jurylid als deelnemer, een uniek perspectief op het Beauty-awards traject. Tot slot komen enkele oud winnaars vertellen hoe zij hun deelname ervaren hebben en wat het hun heeft gebracht. Al met al belooft het een bijzonder inspirerende bijeenkomst te worden.

Lijkt het jou ook leuk om te kijken hoe je je salon verder kunt professionaliseren, meld je dan hieronder aan voor de Kick Off Dag. Aanmelden betekent niet dat je verplicht bent deel te nemen, dat bepaal je natuurlijk gewoon zelf.


Hoe haal je meer uit jezelf en jouw bedrijf?
Het salonconcept is de basis van jouw salon en stap 1 om klanten aan te trekken die je graag wil hebben. Met een uniek salonconcept onderscheid je jouw salon van de rest en geef je klanten een reden om bij jou te komen. Waarom blijft een salonconcept dan toch zo moeilijk en komen veel salons niet verder dan een salon die huidverbetering & wellness combineert? Tijdens deze training leer je hoe je een authentieke beleving in je salon krijgt die echt helemaal bij jou past.


AI / SEO Training voor salon van PlazaXL
Zoals je weet, zijn we altijd op zoek naar manieren om jouw salon te ondersteunen en te laten groeien.  Daarom willen we graag de AI-Training voor salons van PlazaXL aanbevelen.

  • Ontdek hoe ChatGPT teksten schrijft voor je website, nieuwsbrief en social media.
  • Ga naar huis met kant-en-klare (SEO) teksten.
  • Direct praktisch aan de slag met je laptop.
  • Deze training wordt bij ons op locatie gegeven.


Hoe organiseer je workshops?
Leer alle in’s en out’s om de perfecte workshop te organiseren.Marketing & Sales
Verkopen blijft moeilijk. Tijdens deze cursus leert u als u op een andere wijze de onderwerpen met uw klanten bespreekt, er begrip ontstaat en de aankoop van een product of extra behandeling veel sneller en eenvoudiger tot stand komt.


Cosmeticawetgeving & Ingrediëntenleer
Wil jij ook het eerlijke en genuanceerde verhaal over cosmetica aan jouw klanten kunnen vertellen? Met beloftes over huidverzorging en huidverbetering die waargemaakt kunnen worden en waarop jouw klant moet kunnen vertrouwen? Geef je dan nu op voor de training Cosmeticawetgeving & ingrediëntenleer in Amstelveen of Zoetermeer.


4. Make-up specials

UNG Kleurenleer
Kleurenleer is de basis voor iedereen die werkzaam is met kleur en visagie!


UNG Make-up voor de donkere huid
Tijdens deze training leer je · De verschillen tussen een blanke en een getinte of donkere huid. Welke kleuren je gebruikt op een getinte of donkere huid


UNG Vierdaagse Visagie training
Heb je altijd al meer willen weten over make-up en wil je meer uit jou salon halen?


UNG Workshop Smokey eyes
Volg de training Smokey eyes onder leiding van een professionele make-up artist die je de fijne kneepjes van het vak leert.


UNG Workshop Bruidsmake-up
Op deze dag zal er aandacht worden besteed voor het creëren van een bruidsmake-up.


UNG Trend make-up
Na het volgen van deze workshop weet je hoe je de juiste technieken kunt toepassen voor een flawless make-up met de huidige UNG Trend.


Cosmetische camouflage
Een volmaakt effen huid is een utopie, elke vrouw heeft hier en daar plekjes die ze zou willen camoufleren.