Opleidingsoverzicht

Ook in het jaar 2022 willen wij u graag ondersteuning bieden bij het verbreden en/of opfrissen van uw kennis.
Onze trainingen en workshops zijn ingedeeld in vier categorieën:
Brand introduction, Skin specials, Business specials en Make-up specials.
De trainingen worden verzorgd in onze sfeervolle trainingsruimtes in het Zoetermeer en Amstelveen.

1. Brand introduction

Informatiedag Webecos
Webecos is al ruim 50 jaar een puur Nederlands ‘cosmeceutisch’ merk, met producten die hoge concentraties serieus klinisch geteste ingrediënten bevatten.

Webecos protocollen praktijk
Webecos heeft verschillende Beauty Treatments ontwikkeld: Voor de behandeling van fijne lijntjes, hydratatie en onzuiverheden, maar ook voor een algemene verbetering van de huidconditie. Deze dagen komen specifieke lijnen aan bod, zowel theorie als praktijk. Bent u toe aan een leuke, inspirerende dag voor uzelf en uw salon? Meld je dan snel aan!


Online Treatments – WEBINAR
Webecos inspireert u graag om nieuwe behandelingen aan uw salon toe te voegen en nieuwe ideeën op te doen! Wij hebben verschillende Beauty Treatments ontwikkeld: Voor de behandeling van fijne lijntjes, hydratatie en onzuiverheden, maar ook voor een algemene verbetering van de huidconditie. De webinars zijn verdeeld in de basis- en anti-aging protocollen en worden stuk voor stuk met u doorgenomen. Ook zullen de thuisproducten hierbij besproken worden. Bent u op zoek naar nieuwe behandelingen inclusief thuisadviezen en volgt u een training liever thuis? Geef u dan nu snel op!

.

Thalion Experience
Thalion staat voor ‘Créateur de Cosmétique Marine’, cosmetica op basis van een rijke verscheidenheid aan algen, waarmee echte schoonheids- en welzijnselixers worden gegenereerd

UNG Experience
Tijdens deze dag maakt u kennis met het verhaal van UNG, het make-up merk dat helpt je eigen natuurlijke schoonheid te accentueren en te versterken. UNG is een eigenzinnig merk dat gebaseerd is op de kleurenanalyse volgens de seizoenmethode.

Kennismakingsdag Dr. Tadlea
Dr. Tadlea zou je een ‘Luxury Performance Brand’ kunnen noemen. Het merk legt de link tussen een cosmeceutische aanpak en een klassevolle uitstraling.

2. Skin specials

AHA Real Peel: Werken met Fruitzuren
AHA staat voor Alpha Hydroxy Acids. U maakt kennis met het AHA RealPeel System, op basis van verschillende (zeer) hoge concentraties fruitzuren en u leert dit in theorie en praktijk toe te passen. Een zeer effectieve, huidverbeterende behandeling voor diverse huidproblemen met prachtige resultaten!

Behandeling van acne
Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Veel mensen hebben er in meer of mindere mate wel eens last van gehad. Omdat puistjes vooral in het gezicht ontstaan, is het een vervelend huidprobleem. Deze dag leert u in theorie met welke onzuiverheden u te maken kunt krijgen in de salon, hoe u hiermee omgaat en welke producten u kunt toepassen om uw klant zo goed mogelijk te helpen.

Thalion Protocollen
Thalion staat voor “Créateur de Cosmétique Marine”, cosmetica op basis van een rijke verscheidenheid aan zeewieren, waarmee echte schoonheid- en welzijnselixers worden gegenereerd.
Thalion werkt uitsluitend met protocol treatments om een totale beleving te creëren en het uiterste resultaat met de rijke producten te behalen. Tevens is Thalion over de hele wereld te ervaren. Het is daarom fijn dat u overal ter wereld dezelfde treatments kunt beleven en boeken.


MiniLift Intense Lifting
Mini Lift® is een cosmetische liftende behandeling voor het gelaat met direct zichtbaar resultaat op basis van Aloë Vera.
Door toepassing van de op elkaar afgestemde MiniLift producten vindt in zowel de opperhuid als in de dieper gelegen lagen van de huid een soort passieve gymnastiek plaats.

Bindweefselmassage voor het gelaat
Bindweefselmassage is een specifieke en intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Wilt u uw salon verrijken met een unieke bindweefselmassage waar huidverbetering voorop staat? Geef u dan snel op!


3. Business specials

Een nieuw salonconcept in 1 dag
Het salonconcept is de basis van jouw salon en stap 1 om klanten aan te trekken die je graag wil hebben. Met een uniek salonconcept onderscheid je jouw salon van de rest en geef je klanten een reden om bij jou te komen. Waarom blijft een salonconcept dan toch zo moeilijk en komen veel salons niet verder dan een salon die huidverbetering & wellness combineert? Tijdens deze training leer je hoe je een authentieke beleving in je salon krijgt die echt helemaal bij jou past.


Leer zelf professionele video’s maken met de smartphone
Video is hot en veel bedrijven en organisaties willen video’s op hun site, intranet, LinkedIn, Facebook, YouTube, Twitter en Instagram. Sinds de komst van smartphones met een goede camera, hoef je niet meer een cameraploeg in te huren om een video te maken. Je kunt dit ook heel goed zelf, als je weet hoe het moet. Dit is niet alleen goedkoper, het werkt ook vaak beter omdat je zelf precies weet wat je wilt communiceren in een video. De video’s worden ook vaak authentieker.


Marketing & Verkoop
Verkopen blijft moeilijk. Tijdens deze cursus leert u als u op een andere wijze de onderwerpen met uw klanten bespreekt, er begrip ontstaat en de aankoop van een product of extra behandeling veel sneller en eenvoudiger tot stand komt.

Hoe zet ik social media in voor mijn salon
Ben jij een echte social media queen die elke week 3 geweldige posts plaatst op Instagram, zonder daar veel moeite voor te doen met ontzettend veel leuke reacties? Nee? Dan is deze training geschikt voor jou.
Schrijf je in voor deze social media training en leer de basisprincipes van Facebook en Instagram zoals wanneer, hoe vaak en welke content je het beste kunt posten.
Deze training wordt verzorgd door PlazaXL, al ruim 20 jaar de online partner voor de beauty en wellnessbranche.


Hoe wordt mijn salon gevonden via Google
Weet jij het antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe werkt de zoekmachine?
  • Wordt je site goed gevonden in Google?
  • Hoe maak je van een bezoeker een klant?

Tijdens deze interactieve training leer je de basisprincipes van Google en daarnaast geven we je concrete tips waarmee je direct aan de slag kunt.
En wees gerust: wij snappen dat schoonheidsspecialisten zich liever bezighouden met behandelen, dan met computerzaken. 😉
Schrijf je in zodat je website ook daadwerkelijk nieuwe klanten oplevert!
Deze training wordt verzorgd door PlazaXL, al ruim 20 jaar de online partner voor de beauty en wellnessbranche.


Bereik je doelgroep met Instagram
Sinds de lancering van Instagram in 2010 heeft het zich bewezen als krachtig marketinginstrument, dat de zichtbaarheid van jouw bedrijf en daarmee de omzet kan vergroten. Als je als bedrijf of merk nu nog niet aan boord van de Instagram-trein bent gesprongen, start dan vandaag nog. Via onze praktische Instagram training leer je alle ins & outs om Instagram zelf zakelijk te kunnen toepassen.

Ingrediëntenleer
Welke ingrediënten zitten er in een cosmetische product en waarom? Hoe herken ik dat aan de declaratie op de verpakking? Kan je de kwaliteit van een werkstof bepalen aan de hand van de INCI declaratie? Wat is eigenlijk dierproefvrij? Op deze en veel meer vragen krijgt u antwoord tijdens de workshop ingrediëntenleer & cosmetica wetgeving.

4. Make-up specials

Kleurenleer
Kleurenleer is de basis voor iedereen die werkzaam is met kleur en Visagie!

Make-up voor de donkere huid
Tijdens deze training leer je · De verschillen tussen een blanke en een getinte of donkere huid. Welke kleuren je gebruikt op een getinte of donkere huid

Vierdaagse Visagie Training
Heb je altijd al meer willen weten over make-up en wil je meer uit jou salon halen?

Workshop Smokey eyes
Volg de training Smokey eyes onder leiding van een professionele make-up artist die je de fijne kneepjes van het vak leert.

Workshop Bruidsmake-up
Op deze dag zal er aandacht worden besteed voor het creëren van een bruidsmake-up.

Workshop 5 minuten make-up
Tijdens deze workshop leert u in 5 minuten make-up goed toe te passen. Onmisbaar voor in de salon.

Cosmetische camouflage
Een volmaakt effen huid is een utopie, elke vrouw heeft hier en daar plekjes die ze zou willen camoufleren.

Hello Brows
Wenkbrauwen bepalen voor een groot gedeelte jou uitstraling. Ze geven jou een open blik en kunnen er zelfs zorgen voor een facelift effect.